linnnorrbom

Alla inlägg under oktober 2014

Av Linn - 18 oktober 2014 09:48

I tosdags eftermiddagen fick vi äntligen åka hem i från sjukhuset. De vet inte riktigt varför Freja blev som hon blev då alla tester var bra, blodprov och EEG får vi reda på om 2 veckor ungefär och då ska vi tillbaka för en till koll. De trodde att hon kan ha varit så förstoppad att kroppen fick sig en chock. Med feber och frossa. Man vet ju själv hur det är att inte kunna skita på flera dagar så vi får hoppas att det "bara" var en förstoppning. Hon mår som vanligt nu, en glad och sprallig bebis som surrar utan dess like. Det är hemskt att se sin bebis så ledsen. Mammas hjärta <3

Igår tog Fredrik ut en pappadag så vi åkte och uträttade en massa ärenden. Åkte och köpte lite kläder till mig och Freja, för hon var ju så duktig på sjukhuset med tusen blodprover och allt sånt där. Vi hämtade Tindra direkt efter att hon slutade skolan, för hon blev så arg att Fredrik skulle vara ledig och inte hon, så det blev en kort dag för henne på skolan! Vi åkte och storhandlade tillsammans åkte hem och åt tacos till middag. Tindra ville så gärna ha det och det är ju bra gott ;) myste på hela kvällen, alla somnade ganska tidigt. Skönt!

Nu har vi varit vaken en timme ungefär, Dricker lite kaffe. Ska strax fixa frulle. Idag ska vi till barnens farfar över dagen och hjälpa till med lite grejer som måste fixas innan vintern.

Imorgon ska jag och Tindra gå på bio. Hon valde att vi skulle se Boxtrolls. Den är säkert bra :) ska bli mysigt med en tjejdag med min fina <3

Av Linn - 16 oktober 2014 05:25

I tisdagsnatt vaknade Freja vid 12 tiden på och var helt hysterisk så jag gjorde mat i vanlig ordning men hon vägrade äta, bara skrek och skrek. Både jag och Fredrik försökte trösta och lugna henne utan några som helst framsteg. Helt plötsligt blev hon likblek och slö, jag fick panik och ringde 1177 med gråt i halsen. Fredrik gick runt med Freja. När jag stod där och pratade med dem så ser jag Freja rulla bak ögonen i huvudet, mer blek än tidigare och nu började hon bli blå runt läpparna, så jag sket fullständigt i vad hon jag pratade med Sa och slängde på luren. Fredrik sprang ner och hämtade bilen medans jag väckte stackars Tindra som inte förstod halv sju utav vad som hänt.. in i bilen med ilfart till akuten, hela vägen så höll jag Freja vaken för jag tänkte hela tiden att "somnar hon nu så förlorar vi henne föralltid" vi fick hjälp direkt. Freja var fortfarande okontaktbar och likblek. Men efter en 10 minuter så kom hennes vanliga färg tillbaka och hon öppnade ögonen. Känslan i min kropp då går inte att beskriva! De ville att vi skulle vara kvar under natten då de inte visste vad som orsakat detta så jag och Freja stannade kvar och Fredrik åkte hem med en trött och orolig Tindra.

Under natten tog de en massa blodprover på bebbe. Stack henne överallt för det kom ingenting.. De sa att hon hade nå extra slag på hjärtat och ville göra EKG, då bölade jag igen. Herregud, har hon ett hjärtfel?!
Men testerna visade inget, allting såg super bra ut med lilla hjärtat. Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer utav den natten.. sov ingenting alls, låg bara och höll om Freja.

Min mamma kom på förmiddagen och höll mig sällskap. Trodde vi skulle få åka hem efter ronden igårmorse men läkaren ville att vi skulle vara kvar en natt till, minst. För att göra ett rs-virus test och ett EEG. Jag tappade det helt när de sa att vi skulle stanna en natt till.. jag hatar sjukhus så jag bölade som aldrig förr. Men jag är tacksam att de är så uppmärksamma och inte vill skicka hem oss utan ordentlig tillsyn. Under dagen kom pappa och mormor också, skönt att inte vara ensam hela tiden. På kvällen kom Tindra och Fredrik ett litet tag, han hade med sig lite grejer till mig. Bland annat cola och godis.
När de åkte så kollade vi på tv ett tag sedan somnade vi som två klubbade sälar. Kan ju uppmärksamma att jag inte hade sovit sedan tisdagmorgon så jag var hyfsat slut i kolan!

Nu har vi nyss vaknat här och väntar på att klockan ska bli 11.50 så vi får göra EEG och kanske får åka hem, förhoppningsvis.

De vet inte riktigt varför hon blev som hon blev, de testar så mycket som möjligt för att utesluta alla allvarliga sjukdomar. Hon hade lite feber igår, var förstoppad utan dess like så hon fick två omgångar utav microlax och guuuud så skönt för henne när det släppte, lilla gumman vår! Nu somnade hon om igen så jag borde väl göra detsamma.

Kan ju säga att jag aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Om något skulle hända... åh vill inte ens tänka tanken. Hjärtat mitt <3 <3

Av Linn - 14 oktober 2014 20:29

Tjolahopp
Då var denna dag över också. Var på världens längsta promenad med Freja idag, tror vi gick runt hela ljustadalen.. kan varenda husnummer på alla gator nu haha! Efter prommisen så åkte vi till Alexandra och Luna. Lekte lite sen vare dags att åka hem och lags mat till mina stora älsklingar, pasta med ost och skinksås, myyyycket gott!

Jaha, sedan har vi de vanliga sysslorna efter middagen, leka, läxa, duscha och natta typ.. händer fan inget speciellt på vardagarna..

Märkte ju varför Freja varit en skrikapa också, hon är as hård i magen. Så Fredrik åkte och köpte katrinplommonpuré åt henne som hon åt lite utav så får hoppas att det blir lite lättare för henne att göra nummer två. Men så går det ju när vi börjat ge henne annan mat än bara ersättning, det tar ju ett tag för lille magen att vänja sig.

Nu ligger Tindra och kikar på tv tills hon ska sova, Freja somnade nyss i min famn, Fredrik sitter och kollar lite dator och jag kollar på svenska hollywood fruar. Måndag till torsdag är jag bänkad framför tv. Då är det kockarnas kamp, svenska hollywood fruar, big brother och paradise hotell xD yeey!

Hon har hittat små tårna, tugga lite stortå var mumsigt!

Systermys!

Av Linn - 14 oktober 2014 10:07

Hejhoppsan!
Igår gjorde vi inte så mycket jag och Freja. Plockade lite här hemma och vilade mest hela dagen. Vid halv 5 tiden kom Fredrik och Tindra hem, vi åt middag sedan gick hon upp till Liam och lekte ett tag innan det var dags för läxläsning. Super duktig tjej vi har :*

Färgade mitt hår igårkväll också, nu är det bara slingor som ska i, får se när det blir av då jag behöver hjälp med det.

Inatt vaknade Freja 3 ggr tror jag, hon brukar sova hela nätter men inatt vaknade hon och skrek hysteriskt tills hon fick flaskan.. vet inte om hon har ont i magen eller så men det blev en jobbig natt. Usch! Så nu Häller jag i mig kaffe. Ögonlocken vill stängas. Får gå på en prommis så kanske jag vaknar och lille somnar!

Till helgen ska jag och Tindra hitta på något bara hon och jag. Det har vi inte gjort sedan Freja föddes så det är ju på tiden. Får se vad vi ska göra, himlabadet eller bio kanske. Får se vad lillhöna tycker. Så får Fredrik lite egen mystid med Frejster också.

Nä nu ska jag kolla om det går nå tåg i nyår så vi kan boka biljetterna någon gång. Längtar som aldrig förr <3

Av Linn - 11 oktober 2014 21:22

Idag har verkligen varit en slappar dag här hemma. Vi har kollat på Aladdin och Jafars återkomst, legat på golvet och i soffan och myst mest hela dagen. Åt en god middag. Varit på en promenad också har jag hunnit avverka två avsnitt sons of anarchy när Freja sovit. Freja har badat, hon plaskar numera med båda händerna på vattenytan och tycker det är jätte roligt. Sen försöker hon "plocka" upp vattnet och det går ju inte så bra och då tar hon i för kung och fosterland och blir as förbannad HAHA och nu sover lille för natten och jag kollar på BB.

föresten, i torsdags kom livias och jims lille pojke! Så otroligt söööööt :** längtar som attans till nyår nu <3

Kolla vilken fin kille :***

Av Linn - 10 oktober 2014 16:17

Så här ser det ut i vårt vardagsrum när Freja är vaken, grejer öööööverallt!!

Men gåstolen är suuuuper skojig. Idag kunde hon ta sig fram då hon stod på mattan. Måste köpa halkstrumpor åt henne så hon inte bara glider omkring på golvet

Idag kom moster Helin hit och gosade med Freja så jag passade på att tvätta, diska och duscha. Supermoster!!!

Innan moster kom så fick Freja hänga med ner i tvättis, det var skojigt.

Jag hinner inte göra så mycket på dagarna nu för jag tror det är tänder på G. Hon dreglar nå fruktansvärt, grinar nästan hela dagarna är endast nöjd då hon får bita på grejer. Idag är hon lite snorig och en skvätt feber har hon... Också vill hon inte somna själv utan ska bli buren tills hon somnar, och så fort man lägger i från sig henne så vaknar hon och grinar lite till. Så nu sitter jag med en sovandes bebbebus i famnen.

Av Linn - 9 oktober 2014 08:44

Godmorgon!
Igår hämtade vi ut nya gåstolen till Freja. Vi trotsade skyfallet utav regn och hämtade den, första gången Freja var ute i regn. Hon var mycket intresserad utav paraplyet, jag tyckte det var mindre roligt att paraplyet vände sig åt andra hållet så fort det blåste lite. Freja fick lite panik när det började regna på henne, när paraplyet inte ville vara med haha. Hon tyckte gåstolen var super, skrattade och skrek när alla melodier spelades. Min pappa kom förbi en sväng igår och lekte lite med Frejster också, efter att han åkt och Fredrik kommit hem från jobbet så åktr jag på Ica och handlade lite.. när jag kom hem så satt Fredrik och kolla på Freja, hon har börjat med något nytt nu, smackar med tungan emot överläppen. Hahahah så jävla sött så jag tror jag smäller av! Så det vaknade jag utav imorse, smack smack. Gullefjunis!

Jag väntar med spänning på att våra vänner nere i Vänersborg ska höra av sig och berätta att deras bebis har anlänt. Ååååh jag kan knappt bärga mig längre. Vill veta vad det är för liten en därinne. Spännande att de inte tagit reda på kön heller, liksom suprice delux då när h*n ploppar ut. Idag måste ungen ut, 9 dagar för sen nu. Haha!! Vi ska åka ner dit över nyår i år igen, blir lite skillnad ifrån förra nyår då vi i år har varsin liten plutt. I och för sig så var jag gravid förra nyår så det vart ju ganska lugnt ändå, för min del, för de andra kan jag inte tala för. Kan ju bara säga att jag mådde prima dagen efter medans de andra såg ut som mosbrickor xD så nästa vecka ska vi köpa biljetter, efter att Fredrik och Jim kollat hur de jobbar kring nyår. Ska bli så kul. Jag saknar ihjäl mig efter dem <3

Nu sitter vi och myser framför barnkanalen. Ska strax göra gröt till lilleplutten :*

Presentation


Linn heter jag, är 27 år och bor tillsammans med mannen i mitt liv, Fredrik och våra barn Freja, Albin och Simon.

I min blogg skriver jag om allt som faller mig in. Mest vardagsprat och barnprat.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards